Yeni AB Akü Yönetmeliği

Yeni AB Akü Yönetmeliği

Yeni AB Akü Düzenleme Gereksinimleri ve ComplyMarket Çözümleri

Avrupa Birliği'nin yeni batarya düzenlemesi, pillerin ve pille çalışan ürünlerin üreticileri, ithalatçıları ve distribütörleri için geniş kapsamlı etkilere sahiptir. Aralık 2020'de önerilen Piller Yönetmeliği, AB pazarına yerleştirilen bataryaların tüm yaşam döngüleri boyunca sürdürülebilir ve güvenli olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. İşte yeni pil düzenleme gereksinimleri hakkında bilmeniz gerekenler.

  • 1.Sürdürülebilir Pil Tasarımı

Yeni batarya düzenlemesi, üreticilerin kolay sökme, yeniden kullanım ve geri dönüşüm için piller tasarlamasını gerektiriyor. Ayrıca pillerin dayanıklı, enerji verimli ve düşük çevresel etkiye sahip olmasını sağlamalıdırlar.

  • 2.Pil Etiketleme

Piller, performansları, dayanıklılıkları ve enerji verimliliği hakkında net ve kolay anlaşılır bilgilerle etiketlenmelidir. Bu bilgiler, tüketicilerin hangi pilleri seçecekleri konusunda bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacaktır.

  • 3.Tehlikeli Maddelere İlişkin Kısıtlamalar

Yeni batarya düzenlemesi, kurşun, kadmiyum ve cıva dahil olmak üzere tehlikeli maddelerin kullanımını kısıtlamaktadır. Piller ve pille çalışan ürünler ayrıca REACH yönetmeliğine ve Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman (WEEE) Direktifine uygun olmalıdır.

  • 4.Üretici Sorumluluğu

Pillerin ve pille çalışan ürünlerin üreticileri, ithalatçıları ve distribütörleri, atık pillerin toplanması, işlenmesi ve geri dönüştürülmesi için sorumluluk almalıdır. Ayrıca tüketicilere pillerin çevre dostu bir şekilde nasıl atılacağı hakkında bilgi sağlamalıdırlar.

  • 5.Kayıt Gereksinimleri

Pillerin ve pille çalışan ürünlerin üreticileri, ithalatçıları ve distribütörleri, ürünün satıldığı her AB ülkesinde ulusal makamlara kaydolmalıdır. Ayrıca, her ürün türünün satış hacimlerini de bildirmeleri gerekir.

ComplyMarket Size Nasıl Yardımcı Olabilir:

  • ComplyMarket'te, AB pil düzenleme gereksinimlerine uymanın zorluklarını anlıyoruz.
  • ComplyDoC: tedarikçilerden bilgi toplamak için Tedarik Zinciri sürdürülebilirliği, kimyasal ve ürün uyum Yönetimi için akıllı bir BT ve ilk açık kaynak kodlu bulut çözümüdür.
  • ComplyMarket sertifikasyon sürecini destekleyebilir ve pil üreticilerine ve ithalatçılara onaylanmış kuruluş hizmetleri sağlayabilir.
  • ayrıca, yeni pil düzenleme gereksinimlerini karşılamanıza yardımcı olacak özel danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz.

Yeni AB batarya düzenlemesine uymak için son dakikaya kadar beklemeyin. Çözümlerimiz ve uyumluluk hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için ComplyMarket ile bugün iletişime geçin.

ComplyMarket, uyumluluk gereksinimlerini belirlemek ve risk değerlendirmeleri yapmak için yapay zeka gücünden faydalanan bir Toplam Uyum Çözümleri sağlayıcısıdır. Uzmanlık alanımız, özel olarak tedarik zinciri yönetimi için tasarlanmış ilk açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesine kadar uzanmaktadır. Bu çığır açan araç, tedarikçilerden uyumluluk ve sürdürülebilirlik bilgilerini etkili bir şekilde toplamaya olanak tanır, böylece müşterilerimize düzenleyici uyumluluk ve çevresel yönetim standartlarını en üst düzeyde sürdürme gücü verir.