TSCA

TSCA

Zehirli Maddeler Kontrol Kanunu (TSCA), Frank R. Lautenberg Kimyasal Güvenlik 21. Yüzyıl Yasası tarafından değiştirilmiş olarak, Çevre Koruma Ajansı'na (EPA) belirli PBT kimyasallarına maruziyeti azaltmak için son kurallar çıkarma zorunluluğunu getirir. PBT kimyasalları kalıcı, birikici ve toksik olabilir ve maruz kalan nüfuslar için potansiyel riskler taşıyabilir. Bu kimyasallar zamanla çevrede birikir, bu nedenle bunlara maruziyeti minimize etmek önemlidir.

TSCA'ya uygun olarak, EPA 2021'in 6 Ocak tarihinde yürürlüğe giren PBT kimyasallara maruziyeti azaltmak için beş final kural çıkardı. Mart 2022'de EPA, işlenme ve dağıtım yasağının ve belirli ürünlerde kullanıldığında bir PBT kimyasalı olan fenol, izopropiletil fosfat (3:1) (PIP (3:1)) için ilişkili kayıt tutma gerekliliğinin uyumluluk tarihlerini 31 Ekim 2024'e kadar uzatan başka bir final kural çıkardı. Bu eylem, EPA'nın Ekim 2021 önerisi için 60 günlük kamuoyu görüşü süresi boyunca sağlanan detaylı bilgilere dayanıyordu.

Aşağıdaki beş PBT kimyasalı, TSCA'nın 6(h) bölümü altındadır:

  • Decabromodiphenyl ether (DecaBDE)
  • Phenol, isopropylated phosphate (3:1) (PIP (3:1))
  • 2,4,6-Tris(tert-butyl)phenol (2,4,6-TTBP)
  • Hexachlorobutadiene (HCBD)
  • Pentachlorothiophenol (PCTP)

TSCA Bölüm 5(a)(2) uyarınca, EPA var olan kimyasallar için Önemli Yeni Kullanım Kuralları (SNUR'lar) çıkarabilir ve kimyasal maddelerin ve karışımların endişe yaratabilecek yeni yollarla kullanılmadan önce bildirim yapılmasını sağlayabilir. SNUR'lar, kimyasal maddelerin üretimini, işlenmesini, ticaretini ve bertarafını düzenlemek için kullanılabilir.

Bir kez EPA, bir kimyasal maddenin kullanımının önemli bir yeni kullanım olduğuna karar verirse, TSCA bölüm 5(a), kişilere o kullanım için en az 90 gün önce EPA'ya önemli yeni kullanım bildirimi (SNUN) göndermelerini gerektirir.

ComplyMarket Sizi Nasıl Yardımcı Olabilir:

  • ComplyDoC: Tedarik zinciri sürdürülebilirliği, kimyasal ve ürün uyumluluğu yönetimi için bir akıllı IT ve ilk açık kaynaklı bulut çözümüdür, tedarikçilerden bilgi toplamak için kullanılır.
  • Ad-hoc danışmanlık: ComplyMarket ekibi, TSCA'ya yönelik düzenleyici destek sağlama konusunda geniş bir deneyime sahiptir."

ComplyMarket, uyumluluk gereksinimlerini belirlemek ve risk değerlendirmeleri yapmak için yapay zeka gücünden faydalanan bir Toplam Uyum Çözümleri sağlayıcısıdır. Uzmanlık alanımız, özel olarak tedarik zinciri yönetimi için tasarlanmış ilk açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesine kadar uzanmaktadır. Bu çığır açan araç, tedarikçilerden uyumluluk ve sürdürülebilirlik bilgilerini etkili bir şekilde toplamaya olanak tanır, böylece müşterilerimize düzenleyici uyumluluk ve çevresel yönetim standartlarını en üst düzeyde sürdürme gücü verir.