POP Düzenlemesi

POP Düzenlemesi

Persistent Organic Pollutants'dan (POPs) Çevreyi ve İnsan Sağlığını Koruma: Düzenleme ve ComplyMarket Çözümlerinin Genel Bakışı

Sürekli organik kirleticiler (POPs), çevrede sürekli olarak var olan, canlı organizmalarda biriken ve hem insan sağlığı hem de çevre için risk oluşturan organik maddelerdir. Bu maddeler, hava, su veya göçmen türler aracılığıyla uluslararası sınırları aşarak, belki de hiç üretilmediği veya kullanılmadığı bölgelere ulaşabilir. Bu maddelerin neden olduğu risklerin yönetimi için tek bir bölge bu maddelerin neden olduğu riskleri tek başına yönetemez.

POPs altında düzenlenen dört madde listesi bulunmaktadır:

  • Ek I: POP'ların üretimi, piyasaya sürülmesi veya kullanımının yasaklandığı maddeler.
  • Ek II: POP'ların üretimi, piyasaya sürülmesi veya kullanımının ciddi şekilde kısıtlandığı maddeler.
  • Ek III: Sanayi süreçlerinin istenmeyen yan ürünleri olarak ortaya çıkan ve salınımı azaltma önlemlerine tabi olan POP'lar.
  • Ek IV: Özel atık yönetimi önlemlerine tabi olan POP'lar.

ComplyMarket size nasıl yardımcı olabilir:

  • ComplyDoC: Tedarik zinciri sürdürülebilirliği, kimyasal ve ürün uyumluluğu yönetimi için akıllı bir BT ve ilk açık kaynaklı bulut çözümü, bilgileri tedarikçilerden toplamak için.
  • Ad-hoc danışmanlık: ComplyMarket ekibi, POP düzenlemelerine yönelik düzenleyici destek sağlama konusunda geniş deneyime sahiptir.

ComplyMarket, uyumluluk gereksinimlerini belirlemek ve risk değerlendirmeleri yapmak için yapay zeka gücünden faydalanan bir Toplam Uyum Çözümleri sağlayıcısıdır. Uzmanlık alanımız, özel olarak tedarik zinciri yönetimi için tasarlanmış ilk açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesine kadar uzanmaktadır. Bu çığır açan araç, tedarikçilerden uyumluluk ve sürdürülebilirlik bilgilerini etkili bir şekilde toplamaya olanak tanır, böylece müşterilerimize düzenleyici uyumluluk ve çevresel yönetim standartlarını en üst düzeyde sürdürme gücü verir.