California Önerisi 65

California Önerisi 65

California'da Ürün Satan İşletmeler için Öneri 65 Uyumluluğunu Anlama

Prop 65, işletmelerin California eyaleti sakinlerine, devlet tarafından kanserojen ve/veya üreme zararına neden olduğu belirlenmiş kimyasallara karşı önemli maruziyetleri hakkında uyarı yapmalarını gerektirir. Eğer ürünlerinizi California eyaletinde satıyorsanız, aşağıdaki üç durum altında etkilenebilirsiniz:

  1. Ürünleriniz mevcut Öneri 65 listesinden bir madde içermez.
  2. Ürünleriniz mevcut Öneri 65 listesinden (https://www.p65warnings.ca.gov/chemicals) bir veya birden fazla madde içerir, ancak bunlar "güvenli liman" sınırı içindedir (https://oehha.ca.gov/proposition-65/general-info/current-proposition-65-no-significant-risk-levels-nsrls-maximum) veya beklenen maruziyet düzeyi, OEHHA yönetmeliklerine göre kapsamlı bir şekilde kanser veya üreme zararına yol açmayacak şekilde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeler, California Code of Regulations'ın 27. Başlığı, Madde 7 ve Madde 8'de mevcuttur.
  3. Ürünleriniz, mevcut Öneri 65 listesinden (https://www.p65warnings.ca.gov/chemicals) "güvenli liman" sınırının üzerinde bir madde/maddeler içeriyor ve Kaliforniya sakinlerine, tarafından tanımlanan kimyasallara ciddi düzeyde maruz kalma konusunda uyarılar içeriyor kansere ve/veya üreme hasarına neden olması için devlet gereklidir.

Ürünler Önemli Risk Yok Düzeyinin (NSRL'ler) ve İzin Verilen Maksimum Doz Düzeylerinin (MADL'ler) üzerindeyse ürünler bir uyarı ile etiketlenmelidir.

Örnek bir uyarı şuna benzer:

“UYARI: Bu ürün sizi Kaliforniya Eyaleti tarafından kansere neden olduğu bilinen arsenik dahil kimyasallara maruz bırakabilir. Daha fazla bilgi için www.P65Warnings.ca.gov adresini ziyaret edin.”

ComplyMarket size nasıl yardımcı olabilir:

  • ComplyDoC: Tedarikçilerden bilgi toplamak amacıyla Tedarik Zinciri sürdürülebilirliği, kimyasal ve ürün uyumluluk yönetimi için akıllı bir BT ve ilk açık kaynak kodlu bulut çözümüdür.
  • Özel amaçlı danışmanlık: ComplyMarket'in ekibi, California Prop 65 mevzuatına düzenleyici destek sağlama konusunda geniş deneyime sahiptir.

ComplyMarket, uyumluluk gereksinimlerini belirlemek ve risk değerlendirmeleri yapmak için yapay zeka gücünden faydalanan bir Toplam Uyum Çözümleri sağlayıcısıdır. Uzmanlık alanımız, özel olarak tedarik zinciri yönetimi için tasarlanmış ilk açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesine kadar uzanmaktadır. Bu çığır açan araç, tedarikçilerden uyumluluk ve sürdürülebilirlik bilgilerini etkili bir şekilde toplamaya olanak tanır, böylece müşterilerimize düzenleyici uyumluluk ve çevresel yönetim standartlarını en üst düzeyde sürdürme gücü verir.