CLP/GHS

CLP/GHS

AB'de Kimyasal Sınıflandırma ve Etiketleme: CLP Yönetmeliği ve ComplyMarket Çözümlerinin Genel Bakış

Sınıflandırma, Etiketleme ve Ambalajlama (CLP) Yönetmeliği ((EC) No 1272/2008), Birleşmiş Milletler Küresel Uyum Sistemi (GHS) temel alınarak oluşturulmuştur. Amacı, sağlık ve çevre korumasının yanı sıra maddelerin, karışımların ve ürünlerin serbest dolaşımını sağlamaktır. CLP Yönetmeliği Tehlikeli Maddeler Direktifi'ni (67/548/EEC (DSD)), Tehlikeli Preparasyonlar Direktifi'ni (1999/45/EC (DPD)) ve Yönetmelik (EC) No 1907/2006 (REACH) değiştirmiştir. 1 Haziran 2015'ten beri, CLP, AB'de maddelerin ve karışımların sınıflandırılması ve etiketlenmesi için yürürlükte olan tek mevzuattır.

CLP, her tehlike sınıfı ve kategorisi için tehlike, önleme, tepki, depolama ve imha için resmi açıklamalar, resimler gibi etiketleme unsurları için detaylı kriterler belirler. Ayrıca, tehlikeli maddelerin ve karışımların güvenli bir şekilde tedariki için genel ambalaj standartlarını da belirler. CLP, etiketleme gereksinimleri aracılığıyla tehlikelerin iletilmesinin yanı sıra kimyasalların risk yönetimi üzerine birçok yasal düzenlemenin temelini oluşturur.

CLP kapsamında bildirim yükümlülüğü, üreticileri ve ithalatçıları, pazarladıkları maddeler için sınıflandırma ve etiketleme bilgilerini ECHA tarafından tutulan C&L Envanterine göndermeye zorlar.

2017'de CLP Yönetmeliği'ne eklenen yeni Ek VIII ile zehir danışma merkezleri artık Madde 45'e göre bildirimler için uyumlu bilgi gereksinimlerine sahiptir. Bu bilgi, üye devlette atanan kuruluşlara gönderilir ve acil sağlık tepkisi için kullanılır.

ComplyMarket Sizi Nasıl Yardımcı Olabilir:

  • Ekibimiz, CLP direktifi için düzenleyici destek sağlama konusunda geniş deneyime sahiptir.
  • Sizin için CLP ve diğer ilgili düzenlemelere uyumluluğu sağlamak için ad-hoc danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

ComplyMarket, uyumluluk gereksinimlerini belirlemek ve risk değerlendirmeleri yapmak için yapay zeka gücünden faydalanan bir Toplam Uyum Çözümleri sağlayıcısıdır. Uzmanlık alanımız, özel olarak tedarik zinciri yönetimi için tasarlanmış ilk açık kaynaklı yazılımın geliştirilmesine kadar uzanmaktadır. Bu çığır açan araç, tedarikçilerden uyumluluk ve sürdürülebilirlik bilgilerini etkili bir şekilde toplamaya olanak tanır, böylece müşterilerimize düzenleyici uyumluluk ve çevresel yönetim standartlarını en üst düzeyde sürdürme gücü verir.