RoHS по целия свят

RoHS Dünya Çapında

Обхватът на услугите на ComplyMarket за осигуряване на съответствие с директивата RoHS за електрическо и електронно оборудване (EEE)

Директивата за ограничаване на опасните вещества (RoHS) е закон на ЕС, който ограничава използването на определени опасни вещества в електрическо и електронно оборудване (EEE). Следните вещества са ограничени:

    < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Lead (0.1%) < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Меркурий (0.1%)
  • Cadmium (0.01%)
  • < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Шествалентен хром (0.1%) < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Полибромирани бифенили (PBB) (0.1%) < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Полибромирани дифенилови етери (PBDE) (0.1%) < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Bis(2-етилхексил) фталат (DEHP) (0.1%) < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Бутил бензоат фталат (BBP) (0.1%)
  • Дибутил фталат (DBP) (0.1%)
  • < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Диизобутилфталат (DIBP) (0.1%)

RoHS се прилага за следните категории ЕЕО:

  1. Големи домакински уреди
  2. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Малки уреди < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">IT и телекомуникационно оборудване < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Потребителско оборудване < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Осветително оборудване < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Електрически и електронни превозни средства < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Играчки, развлекателна и спортна екипировка < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Медицински изделия < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Устройства за наблюдение и контрол, включително промишлени устройства за наблюдение и контрол < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Автоматични дозатори < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Други ЕЕО, които не са обхванати от нито една от горните категории

Всички продукти, съдържащи електрически и електронни компоненти, трябва да отговарят на тези ограничения, освен ако не са изрично изключени.

Продуктите, засегнати от директивата RoHS, трябва да носят маркировката CE, за да изпълнят задълженията по RoHS.

Ето как ComplyMarket може да ви помогне:

    < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">ComplyDoC: Интелигентно ИТ и първото облачно решение с отворен код за устойчивост на веригата за доставки, управление на химикалите и съответствието на продуктите. Използва се за събиране на информация от доставчици. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">RoHS Education & Training: Нашият екип от експерти може да предостави ценни насоки и обучение, за да гарантира, че разбирате напълно изискванията за съответствие с RoHS. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">RoHS Създаване на технически файл: Можем да ви помогнем да създадете технически файлове, които да отговарят на регулаторните изисквания. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">RoHS Consulting: Нашите опитни консултанти могат да предложат специална подкрепа, за да отговорят на изискванията за съответствие с RoHS. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Заявления за удължаване на изключения: Можем да помогнем с заявления за удължаване, за да се съобразят с разпоредбите на RoHS. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Поддръжка за съответствие с CE маркировката: Ние предоставяме поддръжка, за да гарантираме, че вашите продукти отговарят на изискванията за маркировка CE. < class="MsoNormal" style="text-align: justify;">Изберете ComplyMarket, за да отговорите на вашите нужди за съответствие с RoHS и да гарантирате, че вашите продукти отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество.

Коментари

Оставете коментар или задайте въпрос

I agree to the Terms of Service and Privacy Policy